A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Pályázatok az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának alkalmából
1956-os Emlékbizottság
 Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat ír ki, az alább megtalálható kategóriákban és útmutatások szerint.
Pályázatok az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának alkalmából  A “Mansfeld Péter” pályázaton tudományos kötetek, ismeretterjesztő kiadványok, irodalmi alkotások létrehozatalára lehet pályázni. A “Büszkeségpont” pályázatra az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, hőseinek és áldozatainak közterületi emlékműveket, emlékhelyeket állítani kívánók jelentkezését várják. A “Zsigmond Vilmos” pályázat a 60 évvel ezelőtti történelmi események filmes feldolgozására jelentkezőknek szól. A “Sinkovits Imre” pályázatra kulturális és tudományos programokat, eseményeket megvalósítani kívánók nyújthatják be pályaműveiket. A “Romkocsma” pályázatra pedig a romkocsmákat ’56-ra emlékeztető dekorációval, rendezvényekkel, arculattal ellátni szándékozó üzemeltetők jelentkezhetnek.

Az 1956-os Emlékbizottság különös figyelmet fordít arra, hogy országos vagy országhatáron átnyúló jelentőségű, kiemelt programok is megvalósuljanak!

A pályázatok megvalósítási időszaka: 2016. március 1. – 2017. április 30.

A pályázatok benyújtása: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, 1956-os Pályázati Iroda, 1122 Budapest, Határőr út 35.

A pályázatokat a pályázati keret erejéig folyamatosan lehet beadni, a pályázatokat szakmai bíráló bizottság értékeli.