A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A drámapedagógia alapjai
2009. november 20. Kultúrotthon, Bácsfeketehegy
Képző intézmény:
Képzés jellege:drámapedagógia

Intézetünk és a  Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság harmincórás alapozó drámapedagógiai tanfolyamot szervez 2009. november 28-29-én és december 5-6-án Bácsfeketehegyen. A képzés oktatói: Csordás Anett drámapedagógus és Patonay Anita színész-drámatanár Budapestről.
A kurzus célja a drámapedagógiai szemlélet megalapozása, a fenti módszeregyüttes alapjainak megismertetése és saját élményes tapasztalat szerzése. Várjuk leendő és gyakorló színjátszó csoportvezetők és pedagógusok jelentkezését.
A drámapedagógia alapjai Célunk, hogy a résztvevők tapasztalatot szerezzenek a drámapedagógia alapvető módszereinek használatáról. A képzés során maguk is alanyaivá válnak egy fantáziafejlesztő és önismereti tréningnek, annak érdekében, hogy a drámapedagógia nyújtotta eszköztárat a maguk szakterületének megfelelően és saját személyiségükkel összhangban tudják majd használni a későbbiekben.
Patonay Anita és Csordás Anett vezetésével a résztvevők megismerkednek számos olyan gyakorlattal és játékkal, amelyeket nevelési és tanítási céljaik érdekében használhatnak és formálhatnak. Eszközöket kapnak a csoport, a csoport elcsendesítéséhez és vitalizálásához, az együttműködés serkentéséhez, a kreativitás fejlesztéséhez, a beszédre késztetéshez, irodalmi anyagok feldolgozása során bevethető színházi formák használatához, a kifejezőkészség gazdagításához.
A képzés két hétvégét vesz igénybe, amely idő alatt szállást és étkezést biztosítunk a résztvevőknek. A rendezvény támogatói a Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság, a Szekeres László Alapítvány és a Tartományi Művelődési Titkárság.

Kapcsolattartó neve: Lódi Andrea
Kapcsolattartó telefonszáma: 062 84 96 029
Kapcsolattartó email címe: andrea@vmmi.org