A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Dráma - játék - iskola
2009. október 03. Kultúrotthon, Bácsfeketehegy
Képző intézmény:Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság
Képzés jellege:drámapedagógia

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel, a Feketics Művelődési Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével együttműködésben meghirdeti Dráma - játék - iskola elnevezésű, III. módszertani találkozóját tanítóknak, tanároknak, színjátszó rendezőknek, óvónőknek, pedagógusoknak, érdeklődőknek.
A résztvevők óvodás és általános iskoláskorú diákokkal láthatnak bemutató órákat, melyek során dramatikus módszereket alkalmaznak kollégáik. Ötleteket lophatnak, játékokat tanulhatnak, és óravezetést elemezhetnek, pedagógiai és módszertani kérdésekről beszélgethetnek. Saját bőrükön is kipróbálhatják, milyen élmény egy drámás óra részesének lenni, ha az ún. saját élményű órákra jelentkeznek.
Dráma - játék - iskola Program:
9.00–10.30, kisterem: Tárgyak, melyek jó, ha minden drámatanár zsebében vannak.
Csordás Anett saját élményű órája tanítóknak, tanároknak, színjátszó rendezőknek 90 percben. Egy csokorravaló azokból a tárgyakkal történő játékokból, melyekkel tartalmasabbá, izgalmasabbá tehetjük a tanórákat, foglalkozásokat.
11.15–13.30, kisterem: Játékok csoporton belüli konfliktuskezelésre.
Csordás Anett saját élményű órája tanítóknak, tanároknak, színjátszó rendezőknek 120 percben. Oldó ötletek olyan esetekre, amikor valami gond van az osztályon, csoporton belül – idegenkedés, kiközösítés, vagy gátlásosság.
14.30–17.30, kisterem: Tengerpart.
Takács Gábor 180 perces saját élményű drámaórája felnőtteknek (pedagógusoknak, színházi szakembereknek, mindenkinek, akit érdekel "testközelből" a tanítási dráma működése). A drámaóra megtörtént eseményen alapul és a felelősség, emberség, a közöny témáját próbálja egyetlen helyzeten keresztül minél összetettebben megvizsgálni. A foglalkozáson közreműködik: Bori Viktor (Budapest).
9.00–10.15, nagyterem: Vackor.
Mácsai Mónika bemutató órája óvodásokkal. Az óvodásokat játékra invitáló foglalkozásnak Fésűs Éva: Mese egy vadkörtefáról című műve szolgáltatja az alapját.
10.30–13.30, nagyterem: Születésnap.
Fekete Ágnes és Bori Viktor tanítási drámaórája negyedikesekkel 180 percben. Egy központi képre épülő tanítási drámaóra a kiközösítés, a kiközösítés érzése témakörében.
14.30–15.45, nagyterem: Buli van! Party time!
Hegedüs Réka bemutató órája nyolcadikosokkal. Alkalmazott dráma angol órán.
16.00–17.30, nagyterem: Történelem – drámás szemmel.
Körömi Gábor bemutató órája hetedikesekkel. Ezen az 1848/49-es szabadságharccal foglalkozó órán az ismeretanyag feldolgozása, átadása, ismétlése drámás elemekkel történik.

A bemutató órákon a bácsfeketehegyi óvoda és általános iskola diákjai működnek közre. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a saját élményű műhelyfoglalkozások korlátozott számban látogathatóak, ezért kérjük előzetes jelentkezésüket!


Kapcsolattartó neve: Fekete Ágnes
Kapcsolattartó telefonszáma: +381/60-08-71-984
Kapcsolattartó email címe: dramaped@gmail.com