A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Összefűzve – Ünnepi műsor lépésről lépésre
2016. december 31. Több település, Vajdaság egész területe
Képző intézmény:Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Képzés jellege:akkreditált

24 órás akkreditált pedagógusképzés a 2016/2017-es és a 2017/2018-as tanévben. Katalógusszám: 958. Azoknak a pedagógusoknak ajánljuk, akik nyitottak olyan módszerekre, amelyekkel a gyerekek bevonhatóak, érintetté és motiválttá tehetőek egy-egy iskolai ünnepi műsor elkészítésében (legyen az iskolanapra, nemzeti ünnepre, jeles napra, emlékévre vagy más eseményre készült műsor). A képzés a drámapedagógia eszközeiből szemezgetve ad gyakorlati jellegű kapaszkodókat egy pedagógiai folyamathoz. Ezeket felhasználva olyan műsorokat készíthetünk, amely  teret enged a gyerekek ötleteinek, a véleményük kifejezésének, amitől sajátjukká válik az előadás, amiben jól érzik magukat, amiben önmaguk lehetnek, és hitelesen közölhetnek.
Összefűzve – Ünnepi műsor lépésről lépésre
Célcsoport: osztálytanítók, általános iskolai tanárok, választott tárgyakat tanító tanárok, segédtanárok, óvónők.

A képzés célja az iskolai műsorok készítéséhez szükséges módszertani ismeretek bővítése, és saját élményes tapasztalat szerzése drámajátékokon keresztül.
A program a művészeti nevelés keretében azokkal a gyakorlatokkal és módszertani elvekkel ismereti meg a résztvevőket, amelyek a drámapedagógia eszköztárához tartoznak. A megszerzett tudás felhasználása – a művészi önkifejezés fejlesztésén túl – segít a gyerekek kreativitásnak kibontakoztatásában, az együttműködés megerősítésében, egymás elfogadásában, az agresszió enyhítésében és az érzelmi intelligencia fejlesztésében.

Feldolgozandó témák:
• Alapozó drámajátékok
• Ünnepi műsor – saját élményen keresztül
• Ünnepi műsor tervezése

Előadók: Bori-Fekete Ágnes magyar tanár, drámatanár, Hajvert Lódi Andrea tanító, drámapedagógus, Mácsai Mónika óvónő.

A képzés részvételi díja: 3.500 dinár.

A képzés besorolása a fejlesztési területek szerint: 4-es kompetencia (kommunikáció és együttműködés); 4-es prioritás (minden egyén tanulását és fejlődését lehetővé tevő toleráns és elfogadó légkör kialakítása).

A képzést igény szerint bármely vajdasági településre elvisszük. Szükséges létszám: 15-25 fő.

Bővebb információ és egyeztetés: Hajvert Lódi Andrea, mob.: 062/566-234, e-mail: lodiandi@gmail.com.