A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Népi iparművészeti tárgyak minősítése és szakmai nap hímzőknek
2019. október 11., 12:09
A Hagyományok Háza vajdasági hálózata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 2019 október 18–19-én másodszor szervezi meg Vajdaságban – a zentai Városi Múzeum képtárában – a népi iparművészeti alkotások zsűrizését. Ugyancsak szombaton – október 19-én, 9-től 16 óráig – külön foglalkozást, szakmai nap lesz a vajdasági hímzőknek.
Népi iparművészeti tárgyak minősítése és szakmai nap hímzőknek Az alkotások minősítésére 18-án, pénteken kerül sor zártkörűen. Másnap, 19-én szakmai napot tartunk 9 és 13 óra között, ahol a szakzsűri véleményezi a munkákat, az alkotóknak alkalmuk lesz a zsűritagokkal való találkozásra, szakmai párbeszédre.

Ugyancsak szombaton – október 19-én, 9-től 16 óráig – külön foglalkozást, szakmai napot tartunk a vajdasági hímzőknek. Szó lesz a kompozíciós szabályokról és a hímzések mai alkalmazási lehetőségeiről, de a fő hangsúly a már kész munkák elemzésén lesz. Arra kérjük az érdeklődő hímzőket, hogy hozzanak magukkal saját kész vagy készülő munkáikból és az általuk gyűjtött, esetleg örökölt – erre a vidékre jellemző – régi hímzéseket, textíliákat.
A hímzők szakmai napján való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezés határideje: 2019. október 16., szerda.
A szakmai nap vezetői: Beszprémy Katalin, a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének tárvezetője és Dr. Illés Károlyné hímző népi iparművész, a népművészet mestere.

Minden érdeklődőt és a sajtó képviselőit is szeretettel várjuk a zentai Városi Múzeumba (Fő tér 5.) október 19-én!
Bővebb tájékoztatás Nádi Karolinánál kapható a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet székházában (Zenta, Posta utca 18.), a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu elektronikus címen, vagy a 063 563 115-ös telefonszámon.