Hétfő, 2024.06.17.
VMMI

kézművesség

Kézművesek szakmai támogatása

  • Társszervező: Kovács Nádi Karolina

A vajdasági kézművesek 2017-ben nyilvánították ki igényüket a helyi minősítés megszervezésére, ezt figyelembe véve szerveztünk szakmai napokat Vajdaság-szerte, majd 2018-tól évente tartunk népi iparművészeti zsűrizést Zentán, amelyen a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt szakemberek minősítik az alkotásokat.

Bárminemű szakmai vagy szervezési kérdéssel fordulhatnak hozzánk a vajdasági alkotók. Segítünk a zsűrizéssel kapcsolatos adatlapok, kérelmek szakszerű kitöltésében, az alkotások (hazai vagy Kárpát-medencei) zsűrizésre vagy kiállításra való eljuttatásának megszervezésében. Az autentikus alapokból merítő népi iparművészet szakmai hitelességét szem előtt tartva, igyekszünk minden felmerülő kérdés megválaszolására a megfelelő szakembert felkérni, a legjobb szakirodalmat, tanfolyamot, konferenciát ajánlani.

Folyamatosan tájékoztatjuk a népi iparművészettel és kézműves tevékenységgel foglalkozó alkotókat a tevékenységüket érintő pályázatokról, képzésekről, promóciós és értékesítési lehetőségekről, igyekszünk az érdekelt alkotókat bekapcsolni az idegenforgalom szolgáltatási körébe. 

Kiállításokat szervezünk és rendezünk be.

Folyamatosan bővítjük a vajdasági és Kárpát-medencei kézműves adatbázist, azaz a Kézműves Katalógust (https://keka.hagyomanyokhaza.hu/)

Célcsoport: kézművesek, népi iparművészek, alkotni vágyók, szakcsoportvezetők

 

Kapcsolattartó(k)

Kovács Nádi Karolina

Kapcsolattartó

063/563-115

nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu