Csütörtök, 2024.05.30.
VMMI

színjátszás

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozójának felhívása

  • Határidő: 2024. március 10., vasárnap 23:00
  • Pályázat kiírói: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Egység Művelődési Egyesület

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület 2024. április 5-e és 14-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozóját. A 2024-es Találkozó házigazdája Nagykikinda.


 

Leírás

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 28. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki.

A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. Nagykikinda negyedszer lesz szervezője a Találkozónak – örömmel és izgalommal várják Mindnyájukat, a színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2024. március 10.

Jelentkezni online felületen ide kattintva lehet.

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást (csatolt fájl).

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Csuvárdity Tamaránál a 069/5541-216-os telefonszámon, illetőleg a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Virág Kiss Anitánál a 062/566-213-as telefonszámon, valamint a kissanita91@gmail.com   villámpostacímen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.


 

Csatolmányok