Csütörtök, 2024.05.30.
VMMI

értéktár, épített örökség

Előhívott értékek – épített örökségünk a fiatalok szemével. Fotópályázat diákoknak

  • Határidő: 2024. március 4., hétfő 00:00
  • Pályázat kiírói: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet fotópályázatot hirdet Előhívott értékek – épített örökségünk a fiatalok szemével címmel.

 

A pályázat célja a fiatalok ösztönzése arra, hogy felfedezzék, megörökítsék és bemutassák másoknak is szülőföldjük, saját településük értékeit, különös tekintettel az épített örökség meghatározó elemeire (lakóházak, templomok, kastélyok, középületek, városrészek, terek, utcák, hidak, homlokzatok, a népi építészet emlékei stb.).

Vajdaság számos települése rejt építészeti kincseket, amelyek arra várnak, hogy felfedezzék őket. Pályázatunk keretében szeretnénk felhívni a figyelmet a Vajdaságban található épített örökségre.

Leírás

KATEGÓRIÁK:

A fotópályázatot két kategóriában hirdetjük meg:

  • – az általános iskolák 5-8. osztályos diákjai
  • – és középiskolások részére

 

HATÁRIDŐ: a pályázat beadási határideje 2024. március 11.

 

KIÁLLÍTÁS ÉS DÍJAZÁS:

A kiválasztott pályaművek a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által szervezett kiállításon kerülnek bemutatásra, lehetőséget adva a fiataloknak, hogy a szélesebb közönség is megismerje munkáikat, személyes látásmódjukat az épített örökség témakörében.

 

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli, figyelembe véve a kreativitást, a technikai kivitelezést, valamint a téma eredetiségét és mélységét. Továbbá a szervezők a képeket a Vajdasági Magyar Értéktár – Vajdaság kincsei Facebook oldalon is közzéteszik, és közönségszavazásra bocsátják azokat.

 

A zsűri által kiválasztott legkiemelkedőbb pályázatok benyújtói tárgyjutalomban részesülnek, illetve jutalomkiránduláson és fotóművészeti műhelymunkán vehetnek részt, ahol a régiónkban található vajdasági értékek megismerése közben fejleszthetik technikai tudásukat. A közönségszavazás során legtöbb szavazatot elnyerő fotó készítője szintén jutalomban részesül.

 

JELENTKEZÉS:

A Vajdaság területén digitális technikával készített fényképeket elektronikus formában várjuk az alábbi e-mail címre: palyazatvmmi@gmail.com

 

Az e-mail tárgya a következő legyen: Előhívott értékeink.

 

A pályázat beküldésekor a levélhez csatolni kell a fotókat, illetve az elektronikus formában kitöltött jelentkezési űrlapot, melyen kötelező feltüntetni a pályázó adatait: név, település, iskola, osztály, telefonszám, e-mail cím, továbbá megjelölni a kép(ek) címét, készítésének helyét és idejét. A beküldött fotó címét a JPG fájl nevének is tükröznie kell. Minden képhez tartozzon néhány mondatos leírás (mit ábrázol a kép, milyen értéket képvisel az ábrázolt épület/motívum az alkotó vagy a közösség szemében).

 

A beküldött fotók száma versenyzőként maximum 5 darab lehet, viszont ugyanarról a témáról (lakóház, templom, kastély, középület, városrész, tér, utca, híd, homlokzat stb.) legtöbb 2 fotóval lehet pályázni.

 

TECHNIKAI KRITÉRIUMOK:

  • – A beküldött képek fájlformátuma JPG fájl legyen.
  • – A képek hosszabb oldala legalább 3500 pixel legyen.
  • – A fénykép lehet színes vagy fekete-fehér.

 

A beküldött fotó elküldésével a versenyző automatikusan elfogadja a feltételeket, és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, médiafelületen a fényképeket felhasználják.

 

A pályázatról bővebb információt a következő elérhetőségeken kaphatnak:
Bosznai Sára +381/62-892-8293;
Resócki Vázsonyi Csilla +381/64-405-7266

Csatolmányok