Csütörtök, 2024.07.18.
VMMI

ösztöndíjpályázat

Megjelent a Délvidékért Kiss Alapítvány 2023. évi őszi és a 2023. évi otthon őszi pályázata

  • Határidő: 2023. november 6., hétfő 14:00
  • Pályázat kiírói: Délvidékért Kiss Alapítvány

Megjelent a Délvidékért Kiss Alapítvány 2023. évi őszi pályázata, valamint a 2023. évi otthon őszi pályázata.

Leírás

A pályázatokat 2023. november 6. 14 óráig, az Akadémiai Adattárhoz kapcsolt Délvidékért pályázati rendszeren keresztül lehet benyújtani.

 

Délvidékért ösztöndíjpályázat

Az ösztöndíj általános céljai és feltételei

1. A Délvidékért Kiss Alapítvány ösztöndíjpályázatot ír ki délvidéki magyar kutatók magyarországi kutatóhelyeken folyamatosan végzendő tudományos munkájának támogatására. A tudományterületet az alapítvány nem korlátozza: mindhárom nagy tudománycsoport (az élő és az élettelen természettudományok, valamint a társadalomtudományok) területéről várja a jelentkezőket.

2. A pályázat célja, hogy segítse a délvidéki magyarság kapcsolódását a magyar és a nemzetközi tudományos közélethez, s egyúttal elősegítse a magyar tudományos szaknyelv használatát a Délvidéken.

3. Jelen kiírás keretében egyénenként 2, 3 és 4 hónapos időtaramra lehet ösztöndíjra pályázni. A teljes keret összesen 12 hónapnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé. Az odaítélhető 12 hónap felosztására vonatkozó végleges döntést a Délvidékért Alapítvány Kuratóriuma a beérkező pályázatok szakmai tartalma alapján fenntartja magának.

Mindhárom időtartamnál a havi támogatás összege nettó 350.000 Ft, melyet havonta legfeljebb 100.000 Ft költségtámogatás egészíthet ki lakhatási hozzájárulásként (számla ellenében) és/vagy ebből legfeljebb havonta 30.000 Ft dologi költségtérítésként (számla ellenében a kutatással közvetlenül kapcsolatos költségek: pl. kisebb informatikai eszközök/szoftverek beszerzési költsége; műszerek, kutatási eszközök, közgyűjtemények használatával kapcsolatos költségek: használati díjak, sokszorosítási költségek (fénymásolás, digitalizálás) számolható el).

A Délvidékért ösztöndíjpályázat teljes kiírása:

https://mta.hu/data/dokumentumok/magyar_tudomanyossag_kulfoldon/2023/Delvidekert-palyazati-felhivas-2023-osz_2.pdf

 

Délvidékért otthon ösztöndíjpályázat

Az ösztöndíj általános céljai és feltételei

1. A Délvidékért Kiss Alapítvány ösztöndíjpályázatot ír ki délvidéki magyar kutatók délvidéki kutatóhelyeken végzett kiemelkedő tudományos munkájának kiegészítő támogatására. A tudományterületet az alapítvány nem korlátozza, tehát mindhárom nagy tudománycsoport (az élő és az élettelen természettudományok, valamint a társadalomtudományok) területéről várja a jelentkezőket.

2. A pályázat célja, hogy segítse a délvidéki magyarság részvételét a nemzetközi tudományos közéletben.

3. Jelen kiírás keretében egyénenként 2 vagy 3 hónapos időtartamra lehet kiegészítő ösztöndíjra pályázni. A teljes keret összesen 12 hónapnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé. Az odaítélhető 12 hónap felosztására vonatkozó végleges döntést a Délvidékért Alapítvány Kuratóriuma a beérkező pályázatok szakmai tartalma alapján fenntartja magának.

Mindkét időtartamnál a havi támogatás összege nettó 170.000 Ft. Az ösztöndíjat a pályázók a rendes munkaviszonyuk mellett, kiegészítő támogatásként kaphatják meg. A támogatás szerbiai adóvonzata a pályázót terhelheti.

A Délvidékért otthon ösztöndíjpályázat teljes kiírása:

https://mta.hu/data/dokumentumok/magyar_tudomanyossag_kulfoldon/2023/Delvidekert-otthon-palyazati-felhivas-2023-osz.pdf

 

Pályázással kapcsolatban forduljanak bizalommal Titkárságunkhoz a delvidekert@titkarsag.mta.hu e-mail címen.