A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!

searchKépzések keresése

Képzés: Helyszín:
Körzet: Település:
Leírás:
Dátum:

Aktuális képzések

Nics aktuális képzés az adatbázisban!
[Képzések]
2009. szeptember 24. Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület, Doroszló
A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal megbízásából, az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakembereinek közreműködésével szakmai tábor szervezése Nyugat-Bácskában doroszlói helyszínnel.
>
[Képzések]
2009. október 03. Kultúrotthon, Bácsfeketehegy
A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel, a Feketics Művelődési Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével együttműködésben meghirdeti Dráma - játék - iskola elnevezésű, III. módszertani találkozóját tanítóknak, tanároknak, színjátszó rendezőknek, óvónőknek, pedagógusoknak, érdeklődőknek.
A résztvevők óvodás és általános iskoláskorú diákokkal láthatnak bemutató órákat, melyek során dramatikus módszereket alkalmaznak kollégáik. Ötleteket lophatnak, játékokat tanulhatnak, és óravezetést elemezhetnek, pedagógiai és módszertani kérdésekről beszélgethetnek. Saját bőrükön is kipróbálhatják, milyen élmény egy drámás óra részesének lenni, ha az ún. saját élményű órákra jelentkeznek.
>
[Képzések]
2009. november 20. Kultúrotthon, Bácsfeketehegy
Intézetünk és a  Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság harmincórás alapozó drámapedagógiai tanfolyamot szervez 2009. november 28-29-én és december 5-6-án Bácsfeketehegyen. A képzés oktatói: Csordás Anett drámapedagógus és Patonay Anita színész-drámatanár Budapestről.
A kurzus célja a drámapedagógiai szemlélet megalapozása, a fenti módszeregyüttes alapjainak megismertetése és saját élményes tapasztalat szerzése. Várjuk leendő és gyakorló színjátszó csoportvezetők és pedagógusok jelentkezését.
>
[Képzések]
2010. április 07. 14:00, Zentai Alkotóház, Zenta
Csapatépítő tréning könyvtárosok részére: szemléletváltás és továbbadás. Jelentkezni még április 6-án lehet.
>
[Képzések]
2010. július 25. Thurzó Lajos Közművelődési Központ, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Zenta
A tábor lakói három színjátszó és egy rendezői csoportban dolgoznak. A hét nap gálaműsorral végződik, ahol minden csapat megtartja műhelybemutatóját, amelyet a csoportvezetők irányítása és rendezése alatt valósítanak meg. Csoportvezető tanárok: Táborosi Margaréta színművész (Újvidék), Csernik Árpád színművész (Szabadka), Gyombolai Gábor színész-drámatanár (Budapest), Perényi Balázs drámapedagógus (Budapest).
>
[Képzések]
2010. november 06. 10:00, Zenta
Intézetünk a Vajdasági Pedagógiai Intézet és a Szerbiai Oktatási Minisztérium engedélyével kötelező jellegű akkreditált képzéseket indít az alábbi témákban:
1. Magyar népmese. A hagyományos mesemondás elméleti és gyakorlati alapjai
2. Népmesék nyomán. Mesefeldolgozás a drámapedagógia módszerével
 
>
[Képzések]
2013. január 12. 10:00, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Deszkára fel! elnevezésű kétéves programjának keretében 2013 januárjától képzéseket indít színjátszócsoport-vezetők részére a Magyar Nemzeti Tanács védnöksége alatt. A Deszkára fel! program célja a vajdasági magyar gyermek-, diák- és felnőtt- öntevékeny színjátszás megtartása, megerősítése és megújítása. A képzések helyszíne Szabadka, Újvidék és Nagybecskerek lesz.
>
[Képzések]
2014. január 25.Szabadka
A Magyar Nemzeti Tanács védnökségével a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet – Deszkára fel! elnevezésű kétéves programjának keretében és a tavalyi színjátszócsoport-vezetői képzés folyatatásaként – 2014 januárjától amatőr rendezők részére szervez szakmai továbbképzést a vajdasági magyar öntevékeny gyermek-, diák- és felnőttszínjátszás megtartása, megerősítése és megújítása végett. A képzések helyszíne Szabadka, Újvidék és Nagybecskerek lesz.
>
[Képzések]
2016. december 31. Több település, Vajdaság egész területe
24 órás akkreditált pedagógusképzés a 2016/2017-es és a 2017/2018-as tanévben. Katalógusszáma: 864.
>
[Képzések]
2016. december 31. Több település, Vajdaság egész területe
24 órás akkreditált pedagógusképzés a 2016/2017-es és a 2017/2018-as tanévben. Katalógusszám: 958. Azoknak a pedagógusoknak ajánljuk, akik nyitottak olyan módszerekre, amelyekkel a gyerekek bevonhatóak, érintetté és motiválttá tehetőek egy-egy iskolai ünnepi műsor elkészítésében (legyen az iskolanapra, nemzeti ünnepre, jeles napra, emlékévre vagy más eseményre készült műsor). A képzés a drámapedagógia eszközeiből szemezgetve ad gyakorlati jellegű kapaszkodókat egy pedagógiai folyamathoz. Ezeket felhasználva olyan műsorokat készíthetünk, amely  teret enged a gyerekek ötleteinek, a véleményük kifejezésének, amitől sajátjukká válik az előadás, amiben jól érzik magukat, amiben önmaguk lehetnek, és hitelesen közölhetnek.
>
«12»