A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Deszkára fel! 2013
2013. január 12. 10:00, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka
Képző intézmény:Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Képzés jellege:színjátszás

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Deszkára fel! elnevezésű kétéves programjának keretében 2013 januárjától képzéseket indít színjátszócsoport-vezetők részére a Magyar Nemzeti Tanács védnöksége alatt. A Deszkára fel! program célja a vajdasági magyar gyermek-, diák- és felnőtt- öntevékeny színjátszás megtartása, megerősítése és megújítása. A képzések helyszíne Szabadka, Újvidék és Nagybecskerek lesz.
Deszkára fel! 2013
A képzésterv két egyéves szakaszra bontva
1. Színjátszócsoport-vezetői képzés (2013)
Időtartam: 8 hétvége, szombatokon, körülbelül kéthetente.
Egy csoport képzése 4 hónapot vesz igénybe.
Tervezett turnusok: 2013. január–április, február–június, szeptember–december.
Résztvevők köre: az aktívan működő csoportok vezetőin kívül mindazok (amatőr színjátszók, óvónők, tanítók, tanárok, művelődési és oktatási szervezetek munkatársai), akik a jövőben színjátszó csoportot hoznának létre.
A képzés tematikája: bemelegítő gyakorlatok, a munkalégkör megteremtése, csoporton belüli konfliktusok kezelése, a drámapedagógia alapjai, beszédtechnikai gyakorlatok átadása, színjátékos feladatok és improvizációs gyakorlatok vezetése, a csoport menedzselése.
Előadók: Besnyi Szabolcs, Hajvert Lódi Andrea, László Sándor, Mezei Zoltán, Kálló Béla, Raffai Ágnes, Sutus Áron, Táborosi Margaréta, Vörös Imelda, Vukosavljev Iván.
Felhívás.
Jelentkezés.

2. Színjátszó rendezői képzés (2014)
Időtartam: 8 hétvége, szombatokon, kéthetente.
Tervezett turnusok: 2014. január–április, február–június, szeptember–december.
A képzés tematikája a színpadi rendezés alapjai: darabválasztás, a rendező felkészülése, szövegértelmezés, -elemzés, színpadi beszéd, színházi alapfogalmak, próbaformák, az előadás-készítés folyamata, a színpadi tér és idő, kellék, díszlet, jelmez, zene, fény.
Előadók: Brestyánszki Boros Rozália, Gerold László, Góli Kornélia, Gyarmati Kata, Janovics Erika, Kálló Béla, Kovács Frigyes, Mezei Kinga, Raffai Ágnes, Szorcsik Kriszta, Táborosi Margaréta, Urbán András, Verebes Ernő és Vukosavljev Iván.

A 2013-as Színjátszócsoport-vezetői képzésekről bővebben
  • A szabadkai képzés helyszíne a Kosztolányi Dezső Színház (Fasizmus áldozatainak tere 5.). Az időpontok: 2013. január 12., január 26., február 2., február 9., február 23., március 9., március 23., április 6.
  • Az újvidéki képzés helyszíne az Újvidéki Színház (Jovan Subotić utca 3–5.) és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ (József Attila utca 16–18.). Az időpontok: 2013. március 2., március 9., március 23., április 20., május 4., május 18., május 25., június 8. A képzés a Petőfi Sándor Művelődési Központban kezdődik március 2-án.
  • Nagybecskereken szeptemberben indul a képzés, az érdekelteket később értesítjük a helyszínről, a pontos időpontokról. Ide még fogadunk jelentkezéseket!
Aktuális információk kaphatók a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség telefonszámán (024/551-822); illetve személyesen Raffai Ágnestől (villámpostacím: raffai.agnes.gigi@gmail.com, mobiltelefonszám: 069/336-6070).

Kovács Vecei Sára fotója