A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Fotópályázat - 13. Topolya a részletekben lakozik13. Topolya a részletekben lakozik
2021. július 16., 12:20
 A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2021-ben meghirdeti
hagyományos, 13. Topolya a részletekben lakozik elnevezésű fotópályázatát.
Fotópályázat - 13. Topolya a részletekben lakozik13. Topolya a részletekben lakozik A pályázóktól két témára várják a pályaműveket:

Topolya arcai
Topolyai pillanatok

A pályázat célja, hogy tehetséges fotósaink ne csak otthon, családi és baráti körben vagy a közösségi oldalakon mutassák meg színvonalas fényképeiket, hanem legyen lehetőségük bemutatkozni a nagyközönség előtt is. A beküldött alkotásokon keresztül bemutathatják, miként látják Topolya szépségét, lakóinak életét, különleges pillanatait. Az alkotások témájával és tartalmával kapcsolatosan nincsenek kikötések. A szervezők arra kíváncsiak, hogy mit és hogyan képzel, tervez a fotográfus, amikor azt hallja: Topolya a részletekben lakozik. Várják az egyedi és ötletes képeket.

Az önkormányzat javaslatára idén két díjat alapítanak a szervezők. A legjobb dokumentumfotó kategóriában első alkalommal kerül majd kiosztásra az Egri József Plakett, a legjobb művészfotó kategóriában pedig a Rind István Plakett, így állítva emléket közösségünk két kiemelkedő fotográfusának.
A pályázatra minden érdeklődő jelentkezését várják korhatár nélkül.

Pályázati határidő: 2021. augusztus 15.

Egy pályázó legfeljebb 5 digitális technikával készült, jó minőségű, nagy felbontású képet küldhet be. A fotókat CD-n (vagy bármilyen más digitális adathordozón) a következő címre kell eljuttatni:
Juhász Erzsébet Könyvtár, 24300 Topolya, Fő utca 16.
Bővebb információ: 711 725 vagy 063 852 8543-as telefonon, a könyvtár honlapján: www.bibltop.org vagy Facebook oldalán.
A beküldött fotónak legyen címe (a file név).

A pályázat jeligés. A CD-re vagy egyéb adathordozóra kell ráírni a jeligét. A pályázó nevét, értesítési címét, telefonszámát, e-mail címét zárt borítékban mellékeljék. A borítékra is írják rá a jeligét. A pályázó a képek beküldésével elfogadja a kiírás feltételeit, és nyilatkozik, hogy a képek saját felvételei és más személy szerzői jogát nem sértik. A legjobb képekből a szervezők kiállítást rendeznek 2021 szeptemberében, a Topolyai Napok alatt. A kiállítás időtartama alatti vetítésen minden pályázó munkáját bemutatják.

A beküldött képeket mindkét kategóriában szakmai zsüri értékeli, a díjazott alkotókat telefonon vagy levélben értesítik.

A pályázaton való részvétellel a pályázók beleegyezésüket adják, hogy munkáik szerepeljenk a színes falinaptárban és a Községi Turistaszervezet reklámanyagában illetve emléktárgyain. Ellenszolgáltatásként a kiválasztott pályamunkák szerzői ajándékcsomagot kapnak a turistaszervezettől azokból a termékekből, amelyeken pályaművük szerepel.

A szervezők arra kérnek minden résztvevőt, hogy a pályázat címét értelmezzék szabadon, sokoldalúan és kreatívan! Ne feledjék, az ördög a részletekben, Topolya bennünk és a topolyaiakban lakozik. Minden olyan alkotásnak örülünk, mely a fotóművészet kifejezőeszközeivel mesél arról, milyennek látja a várost, Topolyát és környékét. Meséljenek a képek, meséljen Topolya!