A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó
2020. október 09., 16:10
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával és a Pannon Televízió médiatámogatásával 2020. novemberében megszervezi a XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.
XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó A szervezők a versenyre minden 9. életévét betöltött magyar nyelvű amatőr versmondó jelentkezését várják a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, és felnőtt kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kell egy művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli (vajdasági, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, muravidéki, tengerentúli) magyar irodalomból.

A járványhelyzetre való tekintettel és a fertőzöttek számának bizonytalan alakulása miatt az idei rendezvény rendhagyóan két külön hétvégéből áll majd, egyik hétvégén lesz az elődöntő (2020. november 7–8.), másikon a döntő (nov. 20.). A határainkon túli jelentkezők az elődöntőre videófelvétellel nevezhetnek.

A november 7-én megrendezendő elődöntőre a hetedikes, nyolcadikos, a középiskolás és a felnőtt korosztály képviselőit várják, míg november 8-án a harmadiktól hatodik osztályosok mondják el egyik szövegüket.
A szervezők a határon túli versenyzőktől jó kép- és hangminőségű, kamerával vagy mobiltelefonnal felvett előadást várnak, amelyet egy fájlmegosztó segítségével juttathatnak el a lent található email címre.

A helyszínen zajló elődöntőn minden produkciót kamera rögzít, a zsűri pedig a felvételek megtekintése után dönt a döntőbe való továbbjutásról, mint ahogyan majd a díjazásról is.
A döntőt november 20-án, pénteken 14 órától tartjuk. Az itt elhangzó szövegeket a Pannon Televízió rögzíti, és december elején tűzi majd műsorára, a zsűri értékelésével együtt.
A döntőre szánt előadások hossza nem lépheti túl a 4 perces időkorlátot.

Az elődöntő első napjának résztvevőit (hetedik osztálytól fölfelé) 2020. november 7-én, szombaton délelőtt 9 és 10 óra között várjuk a bácsfeketehegyi kultúrotthonba (JNA 24.), míg a 3-6. osztályosokat november 8-án vasárnap, szintén 9 és 10 óra között.
A nevezési díj 500,00 dinár.
Érdeklődni Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os vagy Fehér Farkas Hajnalkánál a +381/638728731-es mobilszámon lehet. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen. (A jelentkezési lap lent letölthető, vagy igényelhető a feltüntetett email címen).
A jelentkezéskor kérjük küldjék el a kiválasztott szövegek word alapú, vagy szkennelt változatát archiválás céljából.
Jelentkezési határidő: 2020. november 3., kedd.

A rendezvény a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével valósul meg.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

Támogatók:
Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT.
Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság
Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság
Kishegyes Község Önkormányzata
Magyar Nemzeti Tanács
Pannon RTV

Ünnepeljük együtt a verset!

Mellékletek:
2020_dudas_felhivas.doc   (40 kB)   FileType