A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Informatika a könyvtárban – akkreditált továbbképzés könyvtárosoknak
2019. november 15., 11:09
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet akkreditált továbbképzést szervez könyvtárosok részére magyar nyelven, 2019. november 15-én, pénteken. A képzés témája: vonalkód-nyomtatás és vonalkódozási folyamat a könyvtári rendszerben, valamint a könyvtári marketing. Az előadók Bednárik Prokec Zita és Hicsik Dóra.
Informatika a könyvtárban – akkreditált továbbképzés könyvtárosoknak
A képzés két tematikai egységből áll, melyek mindegyike a könyvtári munka hatékonyságának növelését célozza az informatika eszközeivel. A képzés első részének témája, hogy a vonalkódozási rendszert használva hogyan tudjuk effektívebbé tenni a könyvtári munkafolyamatokat. A program részletesen bemutatja, hogy hogyan építhető ki könyvtáron belül a vonalkódok nyomtatásához szükséges infrastruktúra – részletezve a vonalkód-nyomtató beállítását, a szükséges szoftverek telepítését, a vonalkód-nyomtatás folyamatát, a vonalkódok könyvtári állományhoz rendelését, használatát a könyvtári rendszerben. A második részben pedig a könyvtárak marketingjének javításáról lesz szó, különös tekintettel a web 2.0-ás szolgáltatások használatára.

A továbbképzés helye és időpontja: 24400 Zenta, Posta u. 18., Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ – Városi Könyvtár gyermekosztálya, 2019. november 15., péntek, 10.00–16.00

Maximum létszám: 30 fő. (A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadjuk.)
A képzés ingyenes.

Érdeklődni a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben lehet Vázsonyi Csillánál. Telefon: 024/816-790. A jelentkezéseket a csilla@vmmi.org e-mail címre várjuk a jelentkező teljes nevének és a munkahely hivatalos nevének feltüntetésével.

Jelentkezési határidő: 2019. november 11.

A képzéssel egybekötve Kapocs-találkozót is tartunk, melynek keretében lehetőség lesz az aktuális szakmai kérdések megvitatására (Szirén, Huntéka, digitalizálás, stb.). Kérjük, hogy a javasolt témákat, megvitatandó kérdéseket a képzésre való jelentkezéssel együtt írják meg.

A képzés során alapszinten bemutatásra kerül a Huntéka rendszer.