A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Hungarikumok Klubja a Parlamentben
2018. január 21., 11:12
Kárpát-medencei Nemzetrész Értéktárak bemutatkozója, valamint Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjak átadása a Magyar Országgyűlés Vadász-termében január 22-én, hétfőn.
Hungarikumok Klubja a Parlamentben 2017-ben Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke kezdeményezésére útjára indult a Hungarikumok Klubja a Parlamentben elnevezésű rendezvénysorozat, aminek célja, hogy a Hungarikumok Gyűjteménye Értéktáraiban lévő értékek képviselői megismerhessék egymást, és tapasztalataikat megosztva egymással, egy hatékony közösség jöhessen létre.
Budapesten, 2018. január 22-én, a Magyar Országgyűlés Vadász-termében megtartott rendezvényen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte a jelenlévőket, majd a Kárpát-medencei Nemzetrész Értéktárak bemutatkozóján Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, Huszár László, a Felvidéki Magyar Értéktár Bizottság szakmai alelnöke, Molnár Eleonóra, a Kárpátaljai Magyar Értéktár elnöke, és Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnöke, valamint Vázsonyi Csilla, a bizottság referense tartottak előadásokat.

Az Értéktár Bizottságok előadásai leginkább az elért eredményekről, azaz az értékek gyűjtésének, archiválásának és közzétételének módszereiről, de közösségmegtartó hatásairól is szóltak. Az előadások után a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjak átadása következett.