Vasárnap, 2024.02.25.
VMMI

könyvkiadás

VAJDASÁGI SZÉP MAGYAR KÖNYV 2022

  • Határidő: 2023. január 6., péntek 23:59
  • Pályázat kiírói: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2022. január 1. – december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Leírás

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázaton 7 kategóriában lehet nevezni. Ezek a következők:

– gyermek- és ifjúsági kiadványok,

– szépirodalmi kiadványok

– általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,

– tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,

– tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok

– művészeti könyvek és albumok,

– könyvsorozat (legalább három kötet, és olyan könyvsorozat, amely 2004 után indult).

A beérkezett kiadványokat egy háromtagú kuratórium bírálja el.

A kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság), vagy előre egyeztetett időpontban személyesen is átadhatók. Kérjük a kiadókat, hogy amennyiben postázzák a kiadványokat, úgy a nevezési lapok e-mailben történő megküldésekor írják meg a postai csomag azonosítószámát!

 

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet elektronikus úton az office@vmmsz.org villámpostacímre szükséges megküldeni.

A nevezés és a postára adás határideje: 2023. január 6.

A díjakat és az elismerő okleveleket a Magyar Kultúra Napja 2023. évi délvidéki központi ünnepségének keretében nyújtjuk át, amelynek időpontjáról és helyszínéről a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a későbbiekben értesíti a pályázó intézményeket.

Bővebb információért hívják a +38169/551-82-22-es telefonszámot, vagy jelentkezzenek az office@vmmsz.org villámpostacímre. Nevezési lapot és a pályázat szabályzatát is itt igényelhetik.

 

Csatolmányok